Maantie-, gravel- ja triathlonpyörät

Suodata

Suodata valintoja

Pyörät

Pyörät
  • Maastopyörät (37)
  • RISE FEST (4)
  • Sähkömaastopyörät (5)

Hinta

Hinta

Tuotteen ominaisuus

Tuotteen ominaisuus
  • Etujousitettu (20)
  • Täysjousitettu (14)

Tuotemerkki

Tuotemerkki
  • Orbea (18)
  • Salsa (1)
  • Trek (15)

Lataa lisää

Valikoimamme tarjoaa huippuluokan maantie-ja gravelpyöriä, jotka on suunniteltu niin kilpailuhenkisille ajajille kuin seikkailunhaluisille polkujen valloittajillekin. Valikoimassamme korostuvat alan johtavat valmistajat Trek, Orbea ja Salsa, jotka tunnetaan innovatiivisesta teknologiastaan ja laadukkaasta suunnittelustaan. Trek-maantiepyörät ovat kehitetty nopeutta ja tehokkuutta silmällä pitäen, tarjoten kevyitä ja aerodynaamisia ratkaisuja maksimaaliseen suorituskykyyn. Orbean gravelpyörät taas tarjoavat uskomatonta monipuolisuutta ja ovat kotonaan niin sorateillä, metsäpoluilla kuin asfaltillakin, tarjoten ainutlaatuisen yhdistelmän nopeutta, kestävyyttä ja mukavuutta. Salsa, tunnettu seikkailullisista pyöristään, tarjoaa gravelpyöriä, jotka on suunniteltu kestämään kaikenlaiset seikkailut ja maastot. 

Maantiepyörä

Maantiepyörät ovat suunniteltu ensisijaisesti nopeaan ja tehokkaaseen pyöräilyyn tasoilla, hyvin hoidetuilla teillä. Ne ovat erittäin suosittuja niin kilpailu- kuin kuntoilutarkoituksiin. Tässä on joitakin keskeisiä piirteitä, jotka kuvaavat maantiepyöriä:

Runko

Maantiepyörän runko on suunniteltu keveyttä ja jäykkyyttä ajatellen, mikä mahdollistaa tehokkaan voiman siirron polkimista pyörän liikkeeseen. Yleisimmät materiaalit ovat alumiini, joka tarjoaa hyvän suorituskyvyn ja kohtuullisen hinnan, sekä hiilikuitu, joka on kevyempi ja vaimentaa tärinää paremmin mutta on kalliimpi. Titaani ja teräs ovat myös vaihtoehtoja, joissa kummassakin on omat hyvät puolensa kestävyyden ja ajotuntuman suhteen.

Geometria

Maantiepyörien geometria on suunniteltu optimoimaan aerodynaamisuus ja tehokkuus. Runko kannustaa eteenpäin kumartuvaan ajoasentoon, mikä vähentää ilmanvastusta. Tämä asento voi olla aluksi epämukava, mutta se on äärimmäisen tehokas pitkillä matkoilla ja nopeudessa.

Renkaat

Renkaat ovat kapeat ja korkeapaineiset, mikä vähentää rullausta hidastavaa kitkaa. Tämä tekee maantiepyöristä nopeampia tasaisella pinnalla verrattuna esimerkiksi maastopyöriin tai hybridipyöriin, joissa renkaat ovat leveämmät ja matalapaineisemmat.

Vaihteet

Maantiepyörissä on yleensä laaja vaihdevalikoima, jotta niillä voidaan ajaa tehokkaasti sekä ylä- että alamäissä. Vaihteiden määrä voi vaihdella suuresti riippuen pyörän mallista ja hintaluokasta.

Jarrut

Tradiotionaaliset maantiepyörät käyttävät vannejarruja, jotka ovat kevyet ja yksinkertaiset. Viime aikoina yhä useammat maantiepyörät ovat kuitenkin alkaneet käyttää levyjarruja, jotka tarjoavat paremman jarrutustehon erityisesti märissä olosuhteissa ja ovat yleistyneet kilpapyöräilyssä.

Käyttökohteet

Maantiepyörät soveltuvat erinomaisesti pitkille lenkeille, ryhmäajoille, kuntoiluun ja kilpailuihin. Ne eivät ole parhaita valintoja karkeille poluille tai tekniseen maastopyöräilyyn, mutta niiden nopeus, keveys ja tehokkuus tekevät niistä suosittuja monien pyöräilijöiden keskuudessa. Maantiepyöräily vaatii hieman harjoittelua ja totuttelua, erityisesti jos olet tottunut muihin pyörätyyppeihin, mutta se voi olla erittäin palkitsevaa ja nautinnollista oikealla varusteella ja asenteella.

Miten löytää oikea maantiepyörä?

Oikean maantiepyörän löytäminen riippuu monista tekijöistä, kuten ajotyylistä, tavoitteista ja budjetista. Tässä on askel-askeleelta ohjeet, joiden avulla voit valita itsellesi sopivan maantiepyörän:

1. Määritä tavoitteesi ja budjettisi

Pohdi, mihin käyttötarkoitukseen pyörää eniten tarvitset: onko se kilpailuihin, kuntoiluun, pitkiin ajomatkoihin vai yleiseen käyttöön. Tämä auttaa karsimaan vaihtoehtoja. Aseta myös budjetti, sillä maantiepyörien hinnat voivat vaihdella suuresti.

2. Valitse oikea koko

Pyörän koko on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa ajomukavuuteen ja tehokkuuteen. Useimmat valmistajat tarjoavat kokotaulukoita, jotka perustuvat ruumiinmittoihisi, kuten jalkojen sisämittaan ja pituuteen. On suositeltavaa kokeilla eri kokoja fyysisesti kaupassa tai pyytää asiantuntijan apua oikean koon määrittämisessä.

3. Valitse rungon materiaali

Maantiepyörän runko voi olla valmistettu eri materiaaleista, kuten alumiinista, hiilikuidusta, teräksestä tai titaanista. Jokaisella materiaalilla on omat etunsa: Alumiini on kevyt ja edullinen, mutta voi tuntua jäykältä. Hiilikuitu tarjoaa parhaan jäykkyyden ja painosuhteen sekä hyvän iskunvaimennuksen, mutta on kalliimpi. Teräs on kestävä ja tarjoaa loistavaa ajotuntumaa, mutta on raskaampi. Titaani yhdistää kestävyyden ja keveyden, mutta on yleensä kallein vaihtoehto.

4. Tutustu komponentteihin

Vaihteisto, jarrut ja muut osat vaikuttavat merkittävästi pyörän suorituskykyyn ja hintaan. Yleiset vaihteistobrändit maantiepyörissä ovat Shimano, SRAM ja Campagnolo, joilla jokaisella on eri hinta- ja suorituskykytasot.

5. Mieti lisävarusteita ja päivityksiä

Huomioi, että saatat tarvita lisävarusteita, kuten juomapullotelineitä, mittareita ja valoja. Joissakin tapauksissa voit haluta päivittää esimerkiksi renkaat tai satulan.

6. Testaa ennen ostopäätöstä

Jos mahdollista, tee koeajo erilaisilla pyörillä nähdäksesi, mikä tuntuu parhaimmalta. Koeajossa voit arvioida pyörän mukavuutta, hallittavuutta ja soveltuvuutta omaan ajotyyliisi.

7. Harkitse ammattilaisen palveluita

Erityisesti jos olet uusi maantiepyöräilyssä, voi olla hyödyllistä käyttää pyöräkaupan tarjoamaa asiantuntijaneuvontaa tai jopa pyörän mittatilauspalvelua, joka varmistaa, että saat täysin itsellesi sopivan pyörän. Nämä askeleet auttavat sinua löytämään maantiepyörän, joka vastaa tarpeitasi ja tukee pyöräilytavoitteitasi parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi pyörän säännöllinen huolto auttaa pitämään pyörän kunnossa pidempään, kurkkaa polkupyörähuoltomme tästä!

Triathlonpyörä

Triathlonpyörä on erikoistunut tyyppi maantiepyörästä, joka on suunniteltu triathlonkilpailuja ja aika-ajokilpailuja varten. Sen suunnittelussa keskitytään erityisesti aerodynaamisuuteen, nopeuteen ja pitkän matkan ajomukavuuteen. Tässä on joitakin keskeisiä ominaisuuksia, jotka erottavat triathlonpyörän perinteisistä maantiepyöristä:

1. Aerodynaaminen rakenne

Triathlonpyörän runko on suunniteltu minimoimaan ilmanvastus. Runko on usein litteämpi ja terävämpi, ja se ohjaa ilmavirran tehokkaammin ympäri pyörää ja kuljettajaa. Runkomateriaalina käytetään yleisesti hiilikuitua, joka tarjoaa keveyden lisäksi jäykkyyttä ja vaimennusta.

2. Ajoasento

Triathlonpyörässä ajoasento on vielä aerodynaamisempi kuin tavallisessa maantiepyörässä. Ajoasento on suunniteltu maksimoimaan nopeus samalla kun se vähentää vastustusta. Tämä saavutetaan käyttämällä erityisiä aika-ajo- eli triathlon- tankoja, jotka mahdollistavat kuljettajan nojata eteenpäin, mikä vähentää ilmanvastusta.

3. Vaihteisto ja jarrut

Triathlonpyörissä on usein sama tai samankaltainen vaihteisto kuin maantiepyörissä, mutta niiden hallintalaitteet ja jarrukahvat on sijoitettu siten, että ne ovat helposti saavutettavissa aika-ajoasennossa. Jarrut ovat usein piilotettu rungon osien taakse parantamaan aerodynaamisuutta.

4. Renkaat ja pyörät

Triathlonpyörissä käytetään usein aerodynaamisia pyöriä, jotka ovat kevyempiä ja jäykempiä sekä suunniteltu minimoimaan ilmanvastus. Renkaat ovat kapeat ja suunniteltu tarjoamaan maksimaalinen rullaustehokkuus.

5. Mukavuus pitkille matkoille

Vaikka aerodynaamisuus on tärkeää, triathlonpyörät on myös suunniteltu tarjoamaan mukavuutta pitkien matkojen aikana. Satulat ja satulan asento tukevat pitkäkestoista ajoa, ja pyörän ergonomiaa voidaan säätää kuljettajan kehon mukaan.

6. Erityisvarusteet

Triathlonpyörät on varustettu usein erilaisilla lisävarusteilla, kuten integroiduilla juomapullotelineillä, energiageelien säilytyspaikoilla ja muilla komponenteilla, jotka tukevat pitkiä matkoja ja kilpailutilanteita.

Triathlonpyörä on investointi, ja sen valinnassa kannattaa huomioida oma ajotyyli, kilpailutavoitteet ja budjetti. Triathlonpyörän valinnassa on myös tärkeää ottaa huomioon erilaiset kokoonpanovaihtoehdot ja mahdollisuus räätälöidä pyörää oman kehon mukaan, jotta saavutetaan paras mahdollinen suorituskyky ja mukavuus.

Miten löytää oikea triathlonpyörä?

Triathlonpyörän valinta on tärkeä päätös, joka voi vaikuttaa merkittävästi suorituskykyyn ja mukavuuteen kilpailuiden aikana. Tässä on askeleet, joilla voit varmistaa, että löydät itsellesi sopivan ja hyvän triathlonpyörän:

1. Määritä budjetti

Triathlonpyörät voivat olla kalliita, joten on tärkeää määrittää budjetti ennen kuin aloitat etsinnän. Hinnat vaihtelevat edullisista malleista, jotka sopivat aloittelijoille, aina huippuluokan ammattipyöriin, jotka voivat maksaa tuhansia euroja.

2. Oikea koko

Pyörän koon määrittäminen on ensiarvoisen tärkeää. Vääränkokoinen pyörä voi aiheuttaa epämukavuutta ja tehottomuutta. Käy pyöräliikkeessä, jossa ammattilainen voi auttaa sinua mittaamaan oikean koon, tai käytä valmistajan kokotaulukoita ohjeena.

3. Aerodynaaminen rakenne

Koska triathlonpyöräily korostaa nopeutta ja aerodynaamisuutta, etsi pyörää, joka on suunniteltu minimoimaan ilmanvastus. Aerodynaamiset rungot, aika-ajotangot ja integroidut komponentit voivat parantaa suorituskykyäsi merkittävästi.

4. Mukavuus ja säädettävyys

Vaikka aerodynaamisuus on tärkeää, myös mukavuus pitkillä matkoilla on kriittistä. Varmista, että pyörässä on hyvät säätömahdollisuudet, jotta voit löytää optimaalisen ajoasennon, joka on sekä tehokas että mukava pitkänkin ajan kuluttua.

5. Komponenttien laatu

Tarkista, että pyörän komponentit, kuten vaihteisto, jarrut ja kiekot, ovat korkealaatuisia. Laadukkaat komponentit parantavat ajokokemusta, vähentävät huollon tarvetta ja kestävät paremmin pitkäaikaista käyttöä.

6. Koeajo

Jos mahdollista, koeaja useita pyöriä eri valmistajilta. Koeajo auttaa sinua tuntemaan, miten pyörä käyttäytyy käytännössä ja miten se sopii omaan ajotyyliisi ja kehoosi.

7. Osta erikoisliikkeestä

Hanki triathlonpyörä mieluiten erikoisliikkeestä, jossa myyjät ymmärtävät triathlonin vaatimukset ja voivat tarjota asiantuntevaa neuvontaa. He voivat myös auttaa säätämään pyörää juuri sinulle sopivaksi.

8. Huolto ja tuki

Tarkista, millaista huoltoa ja tukea myyjä tarjoaa pyörän ostamisen jälkeen. Hyvä huoltosopimus ja takuu ovat arvokkaita, kun kyseessä on niin suuri investointi kuin triathlonpyörä. Kun otat huomioon nämä seikat, voit löytää triathlonpyörän, joka tukee tavoitteitasi ja parantaa suorituskykyäsi kilpailuissa.

Me autamme sinua pyöräsi huollossa mielellämme, lue lisää pyörähuollosta tästä!

Takumäentie 1 B, 13130 Hämeenlinna | 010 319 2331
Copyright © 2024 Parolan Pyörähuolto
usercartmagnifiercrossmenuchevron-down